Klippning

Vilka hundar klipps?

Klippning görs på hundar som inte fäller sin päls. Lagotto, Pudel och Bichon Frisé är några typiska klippraser. Vissa raser både klipps och trimmas. T ex Cocker spaniel, Irlänsk setter och Flatcoated retriever.

Blandraser klipps oftast och då det inte finns någon klippstandard så är det både spännande och roligt att trolla fram nya frisyrer efter era önskemål.

Vi klipper enligt rasstandard eller efter dina önskemål och behov. Vill du ha din hund lättskött i mellan besöken så kan man välja att klippa en kortare frisyr.

CIMG7567

 

Ibland behöver även hundar som skall ryckas ( trimraser )  klippas istället. Raser som tex Jack russell, Westie och snauzrar. Det gäller hundar som är gamla, hårömma eller har hudproblem. Det man ska tänka på om man vill klippa sin trimras är att pälsen ofta blir mjukare och lockig efter klippning och det är svårt att åter trimma igen. Går du i utställningstankar ska du inte klippa din trimras.

Toviga Hundar

En hund som är mycket tovig klipps ner med maskin om vi bedömmer att det inte går att reda ut. Hunden välmående går alltid i första hand. En hund som är mycket tovig får lätt hudprolem och exem. Det kan stama, klia och kan göra ont om tovorna sitter tät till huden. Då är det bästa att börja om och låta ny fin päls växa ut. Bada inte en tovig hund då det endast gör det svårare att reda ut.

Vi tovutreder OM vi bedömmer att det är möjligt och inte blir jobbigt för hunden.

CIMG6406

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *